måndag 28 maj 2012

Fotognäll

Tävlingsfotografer... vad är det för fel på er? Eller klubbfotografer för den delen. Jag misstänker att ni tycker ert uppdrag som dokumentärer är viktigare än det estetiska. För varför i herrans namn skapar man ett album som detta?
https://picasaweb.google.com/mtblarsa/borlangetour2012
558 bilder där systemkamerans motor fått gå varm. Ändlösa rader med bilder som den här:
Nånstans på nedre halvan har fotografen dock vaknat ur sin dvala och börjat titta på lite förgrunder. Och det var på tiden för resten är inget vidare där man inte ens tänkt på några av de mest basala tipsen vid fotografering. 

Men han är inte ensam, klubbar och tävlingar visar upp mängder med intetsägande bildmängder. Kolla in det här albumet, det slår både ett å annat i uselhet:
Eller varför inte det här sömnpillret:

Man får leta länge efter bra tävlingsfoton. Faktum är att jag nog inte sprungit på ett bra tävlingsfoto på bra länge...

fredag 25 maj 2012

Spång...

Världen har med stort intresse följt när jag byggde en spång nere i Uthamra. Såhär gör man...
Först hobbyimpregnerar man massa panel
Sen skickar man Freddan å köpa reglar
Sen överlastar man Gloffsen

Sen bygger man

Sen testar barnen spången åt en

Sen gör Freddan en film om det


lördag 19 maj 2012

Saker jag inte förstår...

1. (Hur kan man titta på) Trav... begapa hästar som springer på halvfart?!

2. (Hur kan man bli) Lösgodissäljare... springa runt på stormarknader i kostym och hälla upp godis?!

3. (Hur kan man vilja jobba som) Flygvärdinna... så kul är det inte att servera kaffe/the i ett flygplan att det uppväger ett stopp i Bankok (där man dessutom får dela rum med en packad steward som vill knulla en i stjärten).

4. Homofober... hur kan man vara rädd för killar som gillar killar eller tjejer som gillar tjejer. Alltså rädd... på riktigt rädd. För det finns ju folk som är det. På riktigt...

Vad förstår inte du?

söndag 13 maj 2012

Bogesund, på min ära!

Så jävla bra vare! Bogesund alltså... och jag... för jag var Trailminator idag.


Å gossarna var ju livrädda för att det skulle bli slaktartempo men det blev det ju inte. Vi tog omtag på alla svårigheter och hade det så gött. Här väljer Eric A-linjens A-linje.


Freddan gör som han brukar.


Å sen dammar vi vidare...


Sen vart det storsession vid stora klippan. Tom sa att det sågs i mina ögon att jag skulle sätta cruxet. Och det gjorde jag och så även Freddan och Bengan. 


Bengan på väg ner. 

Å sammantaget så var det lerig, tufft och så grymt bra!

fredag 11 maj 2012

MTBeing är en märklig sport...

Man letar upp svåra stigar och köper sen hightechprylar för att släta ut dom. Och inte bara det... man rundar varje sten och stubbe för att så snabbt som möjligt ta sig förbi. Och vissa väljer att gena förbi kurvor och partier.

Så förhållandet till terrängen är ju minst sagt komplext. Man vill ut bland stenar och rötter men gör allt för att undvika dom.

Häromdagen upptäckte jag att det har genats friskt på min favorit Norrlandsstigen här i Vallentuna. Och Ville rapporterar samma sak från Ursvik. Och eftersom både Norrlandsstigen och NICK-spåret har start och mål på samma ställe (Norrlandsstigen har ju inte riktigt det men nästan) så undrar jag varför man genar? Kan man inte bara skita i att cykla rundan om man ändå bara genar bort det mesta?

Men... på samma sätt, kan man inte bara skita i att cykla bland stenar och rötter när man ändå jämnar ut det med 120mm slag fram och bak och/eller fläskstora hjul med fläskstora däck?

Komplext vare som sagt...

torsdag 10 maj 2012

1000 låtar av 1000 artister

En herre vid namn Fredrik Bergström har ett finger med i spelet. Han och några andra har startat en grupp på FB där man skall sätta ihop en spellista på Spotify med tusen låter av tusen artister.


"För alla som jobbar med en spellista på Spotify: 1000 (olika) låtar av 1000 (olika) artister.Man skapar en spellista på Spotify och fyller den med 1000 låtar som betytt något för en i ens liv. Man ska kunna stå för varje vald låt. En artist får endast förekomma en gång. En låt får endast förekomma en gång. Covers är tillåtet."

Jag började gör en för några månader sen men fastnade inte riktigt. Det blev mest att jag plockade från gamla spellsitor. Men nu började jag om och körde med lite mer eftertanke. Men det kommer ta tid att bli klar (som om man inte hade nog att göra).
Här är min:
http://open.spotify.com/user/kungstalle/playlist/05cHV3W6ClqjXktjSPfLsW
Sätt igång att göra en du också. För som man säger... visa mig din Spotify-lista och jag skall säga dig vem du är.




onsdag 9 maj 2012

Nya ostar, nu har jag bestämt mig!

Det får bli ett par Specialized Fast Track Control som sommardäck. 29"*2.2", inte jättelätta men lite lagomt sommarstigvänliga. Jag har ju kört Purgatory under vintern och hittills har deras 2bliss-funkat kalas och det räcker med mycket lite UST-sås i däcken. Faktum är jag jag nog skulle kunna köra helt utan om jag bara pumpade inför varje runda.

Och givetvis finns de i lager hos Specialkonseptbutiken.

tisdag 8 maj 2012

ICA och Konsum suger så hårt...

Jag var i Kista igår och gick till en så kallad invandrarbutik. Och vad dom rockar! Dels är priserna nästan för bra bitvis. Lite i billigaste laget...
5 kilo supergoda pickels för 29kr, typ 25kr för en burk på ICA vill jag minnas
2 kilo kalamatioliver för 59kr, 450gram för 44kr på Konsum
Lövbiff för 99kr ordinarie
Bra lamm för 69kr kilot
Och så vidare...

Plus att de har ett utbud som kör cirklar runt vilken ICA-affär som helst. Lamm i alla upptänkliga varanter inklusive testiklar och tunga. Gris likaså inklusive grifötter... i maj! Nötter, oljor, 20 sorters ris på säck, osv, osv i nästan all oändlighet.

Jag fick verkligen hejda mig för att inte köpa loss halva affären. Men jag kom hem med lite kul iallafall. Ciklider som skall grillas, en svart bön-sås som var fin. Plus annat.


fredag 4 maj 2012

Le Limerick, del 2

(La Palud, en liten by i Provence, Frankrike. Uttalas med "y")

En klantig dam från La Palud
Som med tio stygn blev sydd
Hon satt å tråckla när hon var naken
Och sydde ihop motsatsen till baken
Hennes man minns nu den tid som är flydd

En halvlång man ifrån Kista
Vars kalsonger var väl infista
Fast han kokat dom i sprit
För att få bort all skit
Såg de ändå ut som förlista

Yeeeesss!!! Där satt den igen!