måndag 30 juli 2012

Upplandsleden, Barkarby till Uppsala. Planeringen

Oj, oj va mycket som händer på en långrunda. Det får bli tre små inlägg om det här! Här är del 1.

Planering
* Inget sällskap - så går det om man utlyser övningen till en vardag med två dagars förvarning.
* Inga kartor - det hann jag inte skaffa det heller, fullt upp med familjen. Lyckades skriva ut lite från Lantmäteriets och Upplandsledens hemsida. I svart/vitt. Man såg knappt ett skit.
* En GPS-fil - jodå, Aron hänvisade mig en GPS-fil som Christer hade skapat. Men skall man ägna sig åt sånt så skall man nog ha en fräschare GPS än den här:
Jag tror den är sju år gammal och som jag till synes fick tejpa på ramen för styrstället har kommit bort. Dessutom var filen på typ 7000 punkter. Min GPS klarade 750 punkter/track. Det blev till att banta.
* Färdvägen blev följande - Bil till Barkarby. Upplandsled till Sigtuna. Väg till Hova. Upplandsled från Hova till Flottsund. En extra runda i Lunsen. Landsväg till Uppsala station. Upptåget till Upplands Väsby. Pendeltåg från UV till Sollentuna. Cykla från Sollentuna till Barbarby och sen bilen till Vallentuna. Puh!
* Vatten och Kung Stalles Maktkakor i ryggan. En extra slang stod jag och vägde i handen. Jävla tur att jag tog den såhär med facit i hand.
* Hey Ho, Let's Go!

Forts följer...

lördag 21 juli 2012

Roslagsleden strikes back!

Imorse klev jag direkt ur sängen och gav mig ut på en runda. Det var kallt och jag frös duktigt redan innan jag styrde in i skogen och då skall ni veta att jag bor inte många hundra meter från skogsbrynet. Jag tänkte köra Roslagsleden från Vallentuna till Danderyd och sen rulla vägen hem. Men jag började omvärdera redan efter fem minuter eftersom det var så kallt. Men väl inne i skogen så fick jag upp ångan och sen gick det av bara farten genom lera, häsbajs och kobajs.

Och det var så sjukt kul! Det var längesen jag hade så kul på cykel, bara att köra dit näsan pekar och följa leden. Fast just det där med att följa leden var inte jättelätt tydligen så jag körde fel många gånger faktiskt.

Sen de har dragit om R-leden i Danderyd så är det ju mycket av leden som går på motionsspåret. Så jag försökte ta gamla dragningen så gott det gick men elefantminnet börjar svika. Så jag körde fel?! Men hittar ju snart rätt igen.

Vid Enebybergs IP träffade jag en svensk och en engelsman som körde på gamla sträckningen. Bra val! Surrade lite kort med dom och körde sen vidare mot Rinkeby Gärde och väl där så mötte jag två till som jag sen gjorde sällis tillbaks med. Så det blev inte vägen utan leden tillbaks igen.

Nu gick det inte så fort för dom så jag lämnade dom rätt snart. Och på tillbakavägen så var det lättare att hitta gamla sträckningen. Körde tillslut fel och kom in på en tillsynes hobbyuppmärkt röd stig. Som sen avlutas med en riktigt bra stig när man närmar sig Rösjön. Man måste helt enkelt hänga mer i Rinkebyskogen. Allt annat vore tjänstefel!

Strax norr om Fjäturen så kom jag ikapp svensken och en engelsmannen. Dammade förbi och nu kände jag verkligen att jag kom in i Zonen. Det gick hur fort som helst och det höll i sig hela vägen hem.

Fruktansvärt lerig men mycket nöjd och glad kom jag hem. Nu har jag svårt att gå  :-)

torsdag 12 juli 2012

Stigletande, alltid lika trevligt!

Länge har jag spanat på ett område mellan Täby och Åkersberga som vid en kartrek ser helt fantastiskt ut! Jag snabbgluttade på en orienteringskarta över området när jag stod och tjuvläste i en kartbutik. Men det var för flera år sen. Enligt kartan fanns där inte en enda stig och då blir det ju inte så mycket hojja.

Så här ser området ut på terrängkartan och när det är mycket grått brukar det betyda mycket klippor och mycket upp och ner. Så jag drog till Teljö för där fanns det ju i alla fall en stig att börja med.

Och jag hittade en stig! Fin som attan var den! Tyvärr verkade den bara vara kanske 3km men de var fina tre.

Seeeee så fint stigen slingrar sig! Jag hittade lite annat åxå men det var mest häststig som gick nere i dalarna istället för där stigarna borde gå, uppe på klipporna. Mängder med vildsvinsbök och djurstigar. Så har man några dagar så skulle man kunna få ihop en grym runda. För naturen är sannerligen fin, branta stup och djupa dalar och upp och ner och hit och dit. 

Å så hittade jag lite bonus.

Och undrar sa flundran men efter att ha stekt dom igår kväll så undrar jag om inte gula kantareller är godare på sommaren än på hösten. Jag vill minnas att jag plockade kantareller med min mormor och morfar när jag var liten och det var på sommaren. Och de var så gudomligt goda! Det var nämligen de här också, jag fick tvinga mig att lägga undan dom så Valle skulle kunna få biff med svampsås på lördag.

Sen fick jag ju chansen att testa mina nya skor och den här gången valde jag ankelhöga skor. Och dom lovar gott, mycket gott! Mycket sköna och stabila. Ett fynd för 650kr (ordinarie 1300). Modellen är Adidas AX1 Mid GTX.


Piffiga pupper i turkost. Over n out!

måndag 9 juli 2012

Ännu en söndagsrapport

Freddan och jag drog ut i arla morgonstund. Kvalmigt och det var utlovat åskväder. Det blev dock inget av åskvädret men det hade behövts. Kvavt!

Freddan på Roslagsleden. Förädiskt halt eftersom klipporna var delvis blöta av luftfuktigheterna med rötter och annat var torrt. Bidrog till intressanta spontanställ.

Vi har precis klarat av de gula sektionerna på väg mot Gävsjövägen. Ingen Freddan i sikte... (för första och enda gången under turen). Jag var helt genomblöt av svett, det var kvalmigt de luxe. Men strax efter börjar det regna en smula och kvalmigheten släpper.

Freddan skulle stunta på Sjöbodastigen. Men jag tror både fotograf och cyklist var rätt så mediokra. Tyvärr...


På väg mot Karlbergsskogen för en sista sväng.

Över och ut!


onsdag 4 juli 2012

Från Kung till Kung

Igår fick jag godkännande av livsmedelsanläggning. Bara det är ju kul!

Roligare är att det är adresserat till Kung Stalles Imperium och han som har godkänt det hela heter, hör och häpna, Haileselassie!

Från en Kung till en annan.


måndag 2 juli 2012

Touren har börjat!

Och då skall tydligen varje sund och lite initierad cyklist gå upp i spinn.
Men som vi sa i söndags...



Nya utseendet

Eller gamla... Pra eller dåligt? Berätta!

Anledningen till att jag valde det förra med lite udda färger och bild bakom är för att fanemig alla andra ser ut som denna gör nu. Vitt, vitt, vitt... och lite tråkigt. Så den gamla passar nog min personlighet bättre. Men den nya kanske de flesta tycker är snyggare?

söndag 1 juli 2012

Söndagstur den 1:a Juli

Gullefjun kom på besök. Så vi teamade upp Gullefjun, Bengan, Freddan och jag. Och dagen till ära hade jag bakat Chiabatta som jag hade laddat med blåmögelost, skinka, senap, tomat, majonäs, oliver och sist men inte minst, smör. Svartpeppar vare visst också.

Jag vet inte vad man skall säga om turen? Mycket fin var den även om det var blött och stannade man så blev man svårt mygganfrätt. Gullefjun var snabb uppför spyan, han visste nog inte att den är relativt lång. Freddan var snabb utför. Jag blev svettig.

Första forceringen av min nya spång klarades av. Den fungerade!


Och äntligen blev det dessutom sommar! Varmt och Richard tar endast med sig en vatteflaska. Mycket taktiskt! Men det är ju alltid lite extra spännande att testa bortglömda källor mitt i skogen. Vattnet var förvånansvärt kallt!

Snart dax för Hellas...