onsdag 20 april 2016

En ny hobby

Det var nog bara drygt 20 år sen jag åkte dit på en ny hobby. Sist jag torskade var på snowboard och det var 1993. Nåt som jag gjorde en helvetes massa de första fem åren men sen har det sakta blivit mindre av den varan. Det är inte på nåt sätt så att jag vill att det skall bli mindre av den varan men det är fan råddigt att hålla på med utförsåkning. Långt att resa, dyra liftkort och utrustningen är numer åxå helt galet dyr.

Men nu åkte jag dit på RC hur som helst. Köpte två enklare bilar åt familjen och hoppades att nåt av barnen skulle tycka det var kul men det var jag som åkte dit. Fett kul och om man inte har några större krav på att man skall ha en bana så går det bra att hänga på sig jackan och gå ut en timma innan läggdax och öva breställ, gaspådrag i lösgrus och inbromsningar.

Så jag var ju tvungen att tjacka en värre bil givetvis. Hittade en Team Associated SC10 4x4 Factory Team i gott skick. Tre karosser följde med men en var sopor så den åkte i soporna rätt omgående, en rätt så välanvänd och en var lackad med fel sorts färg så den behövdes snyggas till. Sagt och gjort så blev den orange och fin.


Rätt så hög men eftersom jag inte har tru Short Course-hjul så tar de i skärmarna om jag sätter karossen lägre.


Inte så pjåkigt såhär på första lackförsöket. Lackning är annars nåt som jag verkligen saknar talang för. Det blir alltid kladdigt när jag gör det.

Och här är skabbekarossen vilken jag gillar ändå för den har lite rundare former än de vanliga SC-karosserna som ofta är rätt kantiga.


Jaha... kommer det här bli en RC-blogg nu. Nja... inte riktigt va. Det kommer nog mest vara en blogg i dvala som den nu har varit i ett halvår  :-)

Men nästa vecka drar Freddan och jag till Finale Ligure. Fett jao!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar