fredag 14 november 2014

Bangnäll

Som en del i arrangörsgänget bakom Enduro Sweden Series så har man ju fått höra från och till (dock inte mycket faktiskt) om hur bra eller dåliga sträckor är. Det är ju dock vanligare att man för höra att sträckor är dåliga eftersom det ligger i sakens natur att det är självklart sträckorna skall vara bra och därför muttrar man bara när det är dåligt. Förut har jag i min enfald trott att det där var en XC-grejj eftersom de gnäller mest hela tiden om det ena eller det andra. Trötta ben, för mycket/för lite rötter, motljus och gud vet allt vad de gnäller om. Mycket vanlig är det att de gnäller i egen sak också, det vill säga att de gnäller på saker som inte gynnar dom själva.
Men i alla fall... det var inte meningen att det skulle bli nån XC-diss men det går inte att komma ifrån att det muttras i dom leden. Så... åter till bangnäll. Och det är inte så att jag blir sur på det. Mest lite fascinerad över att folk gnäller. Det är ju lixom helt frivilligt att ställa upp och varje normalbegåvad människa kan ju på förhand göra lite research om hur banan ser ut. Det brukar finnas videos, bilder, banprofiler som visar på allt önskvärt sätt hur det kommer att se ut. Så för mig är det väldigt enkelt, gillar man inte banan, stanna hemma. Och svårare än så är det inte. Det är inget medborgerligt tvång att ställa upp i tävlingar som har tråkiga banor.
Dessutom gnäller man ju ofta på rätt så korta delar. En sträcka av sex som inte passar herrn/frun och då är det hängeläppar åt höger och vänster.
Och skulle det nu visa sig att hela banan/alla sträckor är så infernaliskt tråkiga trots att man gjort erforderlig undersökning. Prova att be om att få pengarna tillbaks. Det är möjligt att det funkar?

 
En riktigt bra endurosträcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar