torsdag 12 januari 2012

Metal-torsdag: Iniquity

Kommer ni ihåg den här? Världens bästa Flash-snutt (numera YouTubefierad).



Saken är ju den att man orkade ju aldrig lyssna på Iniquity. Men det tog jag och gjorde häromdagen. Och det är fett bra! Spisa plattan här: Iniquity – Grime

Men det man alltid kommer att förundras över är ju varför dom bryr sig om att skriva en text. För jag kan i alla fall inte ens identifiera vilket språk det är. Visserligen är bandet danskar och de kanske sjunger på danska? Det skulle inte vara helt otroligt ifall så var fallet. Men nej, de sjunger ju på engelska:

Fuck the world" is what he said
And the bullet went straight through his head
A life forsaken sufficiency
Frustration, tensions warranty

With blatant fury life is expelled
From a once so livid shell

Crisp and leathery as the bones start to show
White fungi embrace the blackened skin

(Osv... osv... trams... trams... trams... osv...)

Men att sjunga obegripligt är ju inget som endast metalister ägnar sig åt. Jag menar... vem hör på allvar vad de egentligen sjunger i Cosi van tute (en opera, n00b5)? Det är ju till och med så att de flesta operor kräva en manual för att man överhuvudtaget skall begripa vad som pågår. 
De ultimata growlarna borde ju rimligtvis vara Toto. De har ju till och med erkänt att deras texter inte innehåller ett enda vettigt ord. De använder sången enbart som instrument och borde ju därmed kunna bjuda upp till det perfekta strupgurglet (sen är det ju tveksamt att Iniquity har så mycket att säga).

Annars hittade jag den här tidigare idag. Griiiimt!


Så jävla metal!

3 kommentarer:

  1. The Bullets Breath svängde ju rejält! =)

    SvaraRadera
  2. Jag har några feta technodengare på vinyl som faktistk är youtubeifierade. Där slipper du fundera på vad de sjunger,.;-)

    SvaraRadera
  3. Bullens andedräkt är fett mangel.

    SvaraRadera